vrijdag 10 april 2015

GEPLANDE TERUGREIS WORDT UITGESTELD

Vandaag, vrijdag 10 april, heeft Gemma weer een consult gehad in het St. George's Hospital - Southern Eye in Christchurch. De conclusie na afloop was als volgt:

Terugvliegen is op dit ogenblik nog niet mogelijk, omdat de gasbel nog niet volledig uit het geopereerde oog verdwenen is. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid in de loop van de volgende week gebeuren. Het netvlies zit vast, En dat is belangrijk.
De opgetreden staar (cataract) wordt hopelijk spoedig in Nederland (Maastricht) aangepakt, omdat Gemma natuurlijk nog steeds niet of nauwelijks kan zien. Ook vanwege haar rechteroog met slechts 5% zicht. Lezen en schrijven is nu niet mogelijk.

De geplande vlucht van a.s. zondag vanuit Auckland is definitief van de baan. Het wordt Christchurch. Alleen staat de dag nog niet vast. Gemma moet zelf aangeven wanneer de gasbel weg is. Daarvoor is wel nog een finaal consult in het ziekenhuis nodig. Pas wanneer de arts verklaart dat Gemma 'fit tot fly' is (en dat is het geval wanneer de gasbel volledig is opgelost) kan de terugvlucht, in overleg met de ANWB Alarmcentrale geboekt worden.
Het betekent, zoals het er nu naar uitziet, dat we een keer in de loop van de volgende week zullen vertrekken. Hopen we.

Onze aanwezigheid bij de familiereunie (LILA) op 18 april komt daardoor mogelijk in de gevarenzone, voor ons althans. Toch hopen we nog steeds er bij te kunnen zijn. We hebben er beide erg naar uitgezien, en het zou erg jammer zijn die dag te moeten missen.

Wat we de komende dagen gaan doen, weten we zelf ook nog niet. Morgen moeten we onze lodge uit (volgeboekt voor het weekend). Voor 1 nacht logeren we in het bed&breakfast in Christchurch waar we eerder op onze rondreis al te gast waren. Voor daarna zien we wel.
De Alarmcentrale van de ANWB zal dus in overleg met ons de terugreis boeken, op het moment dat het kan.

We hopen jullie allemaal snel weer te zien.
En danken iedereen die in de vorm van mail, app, skyp of op een andere manier met ons meeleeft. Het doet erg goed. Dank daarvoor.
Heel veel groeten van Gerard en Gemma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten