dinsdag 7 april 2015

NOG GEEN EINDE AAN ALLE OOGPROBLEMEN

Het was vanmorgen toch even een flinke tegenvaller bij het consult in het ziekenhuis van Christchurch.

De stand van zaken na de oog-operatie van Gemma is als volgt: 
Het zicht is er nog niet. Dat had eigenlijk wel gemoeten volgens de prognose van een week eerder. De gasbel is nog niet helemaal verdwenen, waardoor een terugvlucht naar Nederland nog niet mogelijk is. De arts, Dr. J. Borthwick, denkt wel dat het gas waarschijnlijk begin volgende week helemaal verdwenen is.
Echter tijdens de operatie, of naar aanleiding daarvan, is er waarschijnlijk staar ontstaan. In ieder geval is er een vertroebeling opgetreden. Vanwege die vertroebelde lens kan hij het oog van binnen niet goed bekijken. Hij overweegt dus hier (NZ) al eventueel een staaroperatie uit te voeren om dit probleem op te lossen, maar hij moet eerst de zekerheid hebben dat dat de oorzaak is van het probleem van het niet kunnen zien. Omdat Gemma ook met haar rechteroog nauwelijks iets ziet, is het functioneren erg moeilijk op dit ogenblik. Van echt genieten is dus geen sprake.

Er is een vervolgafspraak gemaakt op vrijdag 10 april om 16.30 uur. Dan wordt bekeken of er verbetering is in het zien. En of de gasbel verdwenen is. En of het veilig is om te vliegen. 
Afwachten dus. Er is een heel kleine kans dat we zondag terug zullen vliegen. 
Het is al met al behoorlijk klote. En we hadden dit niet echt verwacht. Voorlopig blijven we in Christchurch. Noodgedwongen.

Namens Gemma iedereen bedankt voor de mails ter ondersteuning. Het doet goed iets van het thuisfront te horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten